Čeština
Konzultace zdarma

Výhody SEO - přečtěte si 5 hlavních důvodů, proč optimalizovat váš web

SEO neboli search engine optimization či optimalizace pro vyhledávače je proces získávání organických návštěvníků vašeho webu či eshopu. Detailněji jsme již SEO popisovali v našem článku zde. Jaké hlavní výhody vám SEO může přinést?

Proč je SEO důležité?

Odpověď na tuto otázku je velmi jednoduchá. Díky lepší optimalizaci pro vyhledávače se snáze objevíte na vyšších příčkách ve vyhledávači a tím se k vám lépe dostanou potencionální klienti. Krása SEO je také v tom, že na něm lze na každém webu pracovat a tím zvyšovat i hodnotu vaší firmy. 

Hlavní výhody SEO

1. Více potenciálních zákazníků 

SEO produkuje více potenciálních zákazníků než jakákoliv jiná marketingová strategie. Navíc se jedná o dlouhodobou marketingovou strategii, která poskytuje lepší uživatelskou zkušenost a ta je u Googlu také hodnocena jako jeden z klíčových prvků úspěchu webové stránky. 

2. V SEO neplatíte za reklamy

Další velkou výhodou SEO je, že za organické řazení ve vyhledávači neplatíte. Zde je rozdíl v porovnání s PPC reklamou, která si účtuje za každý proklik. Důvodem je to, že za organické zobrazování webů výhradně zodpovídají algoritmy vyhledávačů. Plně postačí, pokud tedy budete relevantně upravovat vaši webovou stránku z pohledu SEO.

3. Získáte více kliknutí než u PPC reklam

I přesto že se PPC reklamy zobrazují nad organickým vyhledáváním, přibližně 67 % lidí dává přednost kliknutí na organické výsledky. Lidé tedy spíše věří algoritmům a dají na stránky, které vyhledávač určil jako ty nejlepší nebo nejvíce relevantní. 

Hlavní výhody SEO_Brandelevator

4. Větší konkurenceschopnost

Pokud si představíte dva podniky ve stejném odvětví, prodávající stejné zboží, za srovnatelné ceny a jeden z nich má web optimalizovaný pro vyhledávače a druhý ne, už nyní je zřejmé, který z podniků získá více klientů. Ano, ten, který se zobrazí na přednějších příčkách ve vyhledávači. Na tomto jednoduchém příkladu lze vidět, jakým způsobem vám SEO dokáže pomoct s konkurenční výhodou. 

5. Lepší povědomí o značce 

V neposlední řadě nesmíme opomenout další výhodný prvek SEO a to budování brandu. Čím více a efektivněji pracujete na SEO, tím lépe a na vyšších příčkách se budete zobrazovat v organickém vyhledávání. Vaše značka tak bude na očích, což je zvláště důležité, pokud soutěžíte přímo o určité hledané dotazy s vaší konkurencí. 

Jak vylepšit SEO?

Prvním krokem ke zlepšení SEO na vašem webu je vytvoření analýzy klíčových slov. Ta vám umožní přesně vědět, co vaši potencionální zákazníci hledají i na co cílí konkurence. Podle analýzy klíčových slov dále upravovat obsah webu. Pro maximální navýšení tržeb doporučujeme zkombinovat SEO úpravy s profesionálně nastavenými PPC kampaněmi tam, kde se vaši zákazníci pohybují. 

Kontaktujte nás a my vám rádi poradíme, jak upravit SEO na vašich stránkách, či vytvoříme analýzu klíčových slov.

 

Přednášíme

Zjistit více

Spolupracujeme s těmito firmami

Zobrazit všechny reference