Čeština
Konzultace zdarma

Jak nabírat zaměstnance pomocí online marketingu?

V dnešní době je online marketing nezbytným nástrojem pro úspěšnou rekrutaci zaměstnanců. Nabírání talentů pomocí online technologií se stává čím dál tím populárnější a mnoho firem toho už využívá. V tomto článku se podíváme na několik tipů a strategií, jak může online marketingová agentura pomoci vaší firmě při nabírání zaměstnanců.

Definujte si svého kandidáta

Tento krok by mohl znít jako automatický, ale dobře si definovat, koho vlastně hledáte je velmi důležité. Měli byste mít jasnou představu nejen o tom, koho hledáte, ale také o tom, na jakou konkrétní pozici a co bude v jeho kompetencích. Zvažte vzdělání, zkušenosti i dovednosti, i to jakým způsobem byste ho mohli nejlépe oslovit. Inzerát by měl být srozumitelný a stručný, a zároveň by měl obsahovat všechny potřebné informace o pozici a vaší společnosti. Když máte definovaného kandidáta, můžete začít s využitím online marketingu. V dalších krocích se budeme věnovat tomu, jak využít různé online nástroje, abyste oslovili co nejvíce kvalitních kandidátů a nabrali ty nejlepší.

 

Využijte sociální sítě

Sociální sítě jako Facebook, Instagram a LinkedIn jsou dnes nepostradatelným nástrojem pro propagaci firmy a jejích služeb. Využijte je i pro nabírání zaměstnanců. Na vašich profilech pravidelně sdílejte inzeráty s volnými pracovními místy, zprávy o úspěších vaší firmy a další relevantní informace. Nezapomeňte také na aktivní zapojení se do diskuzí a skupin, kde můžete nabídnout své služby a oslovit potenciální kandidáty.

Investujte do reklamy na internetu

Online reklama je dnes nejefektivnějším způsobem, jak oslovit cílovou skupinu lidí. Využijte různé nástroje jako jsou Google Ads, Facebook Manager nebo LinkedIn Ads, abyste zvýšili viditelnost vaší firmy a nabízených pracovních pozic. Můžete také využít remarketing, kdy se reklamy zobrazují lidem, kteří již navštívili váš web, ale nevytvořili žádnou akci, jako například registraci na pracovní pozici.

 

Vylepšete SEO vašeho webu

Pro zvýšení viditelnosti vaší firmy na internetu je důležité, aby váš web byl optimalizován v rámci SEO. To znamená, že by měl být co nejvýše v příslušných výsledcích vyhledávání na Google a jiných vyhledávačích. Vytvořte si seznam klíčových slov, která souvisejí s vaší firmou a použijte je v titulcích, popiscích a textech na svých stránkách. Snažte se také vytvářet kvalitní a relevantní obsah, který bude lákat návštěvníky a zlepší tak i vaši pozici v vyhledávačích.

Pokud chcete s nastavením reklam a webu pomoci, abyste vhodného kandidáta získali co nejdříve, ozvěte se. Rádi vám pomůžeme!

Přednášíme

Zjistit více

Spolupracujeme s těmito firmami

Zobrazit všechny reference